AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura do 10 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će ujutru biti slab i umeren mraz, ponegde po kotlinama i u nižim predelima magla, u toku dana pretežno sunčano i malo toplije sa najvišom temperaturom do 10 stepeni. Krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Vetar slab i umeren jugozapadni, uvece u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od minus deset do minus tri minus tri, a najviša dnevna od četiri do deset stepeni.

U Beogradu će ujutru biti slab mraz, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom. Vetar slab i umeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od minus pet do minus tri minus tri, a najviša dnevna oko šest stepeni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U Srbiji će u utorak, prema izgledima vremena za sedam dana, do 9. januara, biti umereno do potpuno oblačno, ujutru mestimično sa kišom i lokalnom pojavom poledice, a u planinskim predelima sa snegom. Tokom dana uz pad temperature kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg.

Na severu posle podne prestanak padavina. U sredu promenljivo oblačno i uglavnom suvo, uveče na severu jače naoblačenje sa snegom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će se tokom noći i u četvrtak proširiti i na ostale krajeve. U petak i subotu suvo, vetrovito i veoma hladno (ledeni dani). Od nedelje oblačno, povremeno sa snegom, navodi RHMZ.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim, psihičkim i srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, kao i bolovi u kostima i zglobovima.

J. Stanković

#Beograd

#Sunce

#Vreme

#Zima

'