AKTUELNO

Najniža temperatura biće od minus šest do minus dva, najviša od dva do osam stepeni.

Ujutru i pre podne očekuje se razvedravanje, posle podne na severu, a u toku noći i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni, uveče i noću zapadni i severozapadni.

U Beogradu će se ujutro i pre podne delimično razvedriti, ali popodne dolazi naoblačenje, a uveče i noću kiša i sneg.

Najniža temperatura biće minus tri, najviša pet stepeni. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče i noću zapadni i severozapadni.

U Srbiji će u četvrtak biti oblačno i malo hladnije, mestimično sa snegom, na severu posle podne uglavnom suvo, a severni vetar biće u pojačanju.

Vreme narednih dana

Foto: RHMZ

U petak, subotu i nedelju biće pretežno oblačno, vetrovito i veoma hladno, u južnim, istočnim i centralnim delovima sneg, u brdsko-planinskim predelima stvaranje nanosa.

Najniža temperatura biće od minus 15 do minus sedam, u planinskim predelima od minus 22 do minus 15, najviša od minus devet do minus tri stepena.

U Beogradu se narednih dana očekuje slično vreme, a u petak i subotu najniža temperatura će biti od minus 12 do minus osam, najviša od minus osam do minus pet.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Od ponedeljka se očekuje pretežno oblačno i toplije sa snegom i kišom.

Nastavj˜a se nepovolj˜an uticaj meteoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost se preporučuje cerebrovaskularnim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima. Kod meteoropata su mogući bolovi u kostima i zglobovima, glavobolj˜a i razdražljivost.

S. M.

#Prognoza

#Sneg

#Srbija

#Vreme

'