AKTUELNO

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" danas je na tri mesta podignuta najveća državna zastava Srbije, veličine 72 metra kvadratna.

- Kao kapija Beograda i Srbije, aerodrom se pridružio inicijativi države da oživiti kult zastave. I kao što možete videti zastava je impozantna, veličine 72 kvadratna metra na jarbolu visine 25 metara - izjavila je izvršna direktorka aerodroma Senka Jelenković.

Zastava je veličine 12 puta šest metara.

Foto: Tanjug

Zastave iste veličine, na jarbolima visine 25 metara, podignute su danas na tri lokacije na aerodromu: u blizini aerodromske zgrade - preko puta tornja aerodromske kontrole letenja, zatim preko puta robno carinskog magacina i u blizini piste.

One će ubuduće dočekivati posetioce i delegacije iz svih pravaca kada se prilazi aerodromu.

Kod aerodromske zgrade zastavu je, u prisustvu medija, podiglo šest najboljih zaposlenih na aerodromu "Nikola Tesla".

Foto: Tanjug

"Aerodrom kontinuirano ulaže u svoje poslovanje i unapređenje komfora putnika i kvaliteta usluga. U prethodnih pet godina uložili smo više od 70 miliona evra u modernizaciju aerodroma, u razvoj infrastrkture i tehnologije", kaže Jelenković.

Dodaje da je aerodrom u saradnji sa aviokompanijama razvio mrežu destinacija kojima je Beograd povezan sa svetom, zbog čega se već godinama unazad povećava rast aviosaobraćaja u Beogradu.

- Kao kompanija koja uvažava zaposlene, izabrali smo šest kolega koji su odabrani kao veoma vredni i izuzetni članovi našeg tima da učestvuju u ovom svečanom događaju i podignu srpsku zastavu.

Foto: Tanjug

Domaće firme su učestvovale u izgradnji tri jarbola, od kojih svaki ima tri tone čelika.

Radnica Ljubica Nikolić, koordinator registracije putnika i prtljaga, kaže da joj je velika čast što je učestvovala u podizanju zastave na aerodromu.

- Drago mi je što su moji rukovodioci videli moj trud za svih ovih 30 godina koliko radim na aerodromu.

Foto: Tanjug

Radnik Ivan Ranđelović, takođe, ističe da je veoma ponosan što su ga kolege izabrale da prisustvuje podizanju zastave na aerodormu.

- Nadam se da će svi koji dolaze na aerodrom dobiti dobru uslugu i preneti kasnije pozitivne utiske - kazao je on.

#Aerodrom Nikola Tesla

'