AKTUELNO

Beogradska filharmonija: “Late Night Classic” u Savamali

Da li klasična muzika može biti deo klupske scene, pokazaće Beogradska filharmonija u petak 28.12. od 22 i 30. U srcu Savamale, pod nazivom “Late Night Classic”, slušaće se klasična muzika, a prvi DJ će biti Ivan Tasovac. To će biti prvi filharmonijski afterparti i to nakon novogodišnjeg koncerta koji će se iste večeri održati na Kolarcu.

Filharmonija će u okviru tematskih večeri "Late Night Classic" predstavljati svoje goste kao i filharmoničare u ulozi di džejeva. Publika će imati priliku da u prvih devedeset minuta programa uplovi u beogradski vikend uz zvuke klasične muzike, nakon čega će se atmosfera i muzika polako pretopiti u pravu klupsku varijantu.

Ovo je još jedan od načina na koji Beogradska filharmonija želi da klasičnu muziku iznese iz uobičajenih okvira, i proširi je na jednu od sfera po kojima je Beograd među najpoznatijim gradovima u Evropi - klabing. Klasičnu muziku će približiti urbanoj klupskoj populaciji Beograda kao nešto uz šta se jednako može uživati kao i uz energijom nabijene ritmove elektronske muzike.

#Ivan Tasovac

#beogradska filharmonija

'