AKTUELNO

Srpski književnik, pesnik, prozni i dramski pisac Dobrica Erić sahranjen je danas u svom zavičaju u mestu Donja Crnuća kod Gornjeg Milanovca u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i meštana.

Od jednog od naših najznačajnijih pesnika za decu oprostili su se predstavnici Udruženja književnika Srbije, Prosvetno-kulturne zajednice, udruženja Adligat...

Dobrica Erić je bio član Udruženja književnika Srbije i član Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat".

Muzeju srpske književnosti u okviru ovog udruženja ostavio je veći broj svojih rukopisa i knjiga, a pre samo četiri meseca, preko svoje unuke Nevene Damljanović, ovom udruženju je na poklon poslao svoj sat, svoj omiljeni nož za pisma i svoje naočare, kao i jedan potpisani primerak svoje nove knjige u izdanju Srpske književne zadruge za Zbirku Dobrice Erića koje formira ovaj muzej.

U Muzeju srpske književnosti od ponedeljka će biti otvorena posebna izložba posvećena velikom pesniku.

Predsednik Udruženja Viktor Lazić kaže da vitezovi poezije nikada ne umiru.

- Dobrica nam je bio veliki prijatelj. Naše prijateljstvo takođe ne može imati kraj. U Našoj knjizi utisaka on je napisao, prilikom jedne od svojih poseta: "Danas sam doživeo nešto toliko lepo i neobično, da mi izgleda skoro nestvarno. Sutra kad se probudim, plašim se da ne pomislim da sam sve ovo sanjao', kao i da je naša institucija 'nešto najlepše što sam poslednjih godina video u ovom gradu i ovoj večno nagrđenoj srpskoj kulturi' - kazao je Lazić.

#Sahrana

'