AKTUELNO

Tara Gandi Batačardži, unuka Mahatme Gandija, koja na poziv ministra spoljnih poslova Ivice Dačića boravi u Beogradu, predstavila je danas u Ministarstvu spoljnih poslova svoju knjigu "Sećanja na jedno izuzetno doba".

Nakon uvodne reči rukovodioca Diplomatske akademije Mirjane Milosavljević, koja je predstavila gošću, unuka Mahatme Gandija govorila je o svom detinjstvu i vremenu koje je provela sa svojim dedom, brojnim liderima i borcima za slobodu, koji su postavili temelje nezavisne Indije, saopštilo je MSP.

Knjiga je napisana jednostavnim jezikom, iz perspektive jednog deteta, ona daje prikaz Gandijeve filozofije nenasilja, koja može biti primenljiva i u današnjem svetu, naglasio je Vesković.

Po završetku prezentacije, Tara Gandi Batačardži je potpisivala svoje knjige. Knjiga Tare Gandi Batačardži prevedena je na srpski jezik povodom obeležavanja 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Indije i 150 godina od rođenja Mahatme Gandija.

Događaju su prisustvovali: prvi sekretar i šef Kancelarije Ambasade Indije u Beogradu Vidžel Kumar, polaznici Diplomatske akademije, zaposleni Ministarstva spoljnih poslova i predstavnici medija.

#Tara Gandi

#knjiga

'