AKTUELNO

Ime legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića poneće Bojanska ulica na Crvenom krstu na Vračaru, izglasano je jednoglasno na sedmoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica.

Sin Miljko Živojinović kazao je da je ova vest donela veliku sreću u porodicu Živojinović.

- Ovo je divna vest za sve poštovaoce Batine umetnosti. Plemenit gest kojim je Beograd pokazao kako čuva svoje vrednosti. Najlepše od svega je to što je ime ponela ulica u kojoj se nalazi rodna kuća njegove supruge Lule, koju je baš tu upoznao i s njom tu proveo prve zajedničke trenutke. Odmah iza njene kuće nalazi se i Beogradsko dramsko pozorište, u kome je Bata načinio prve glumačke korake. Tu se nalazi i nekadašnji Treći opštinski sud, u kome sam ja imao prva profesionalna suđenja u životu kao advokatski pripravnik kod advokata Save Anđelkovića... Mnogo emocija i simbolike u ovom trenutku, ovo će obradovati sve naše prijatelje i Batinu vernu publiku  - kazao je Miljko i dodao:

- Ovo je svečan dan za porodicu Živojinović. Ovom prilikom se zahvaljujemo odgovornima u Gradu Beogradu, koji su na najlepši način iskazali sluh i takt za negovanje nadaleko čuvenog beogradskog duha. Crveni krst kao važan deo Beograda i njegove istorije zauvek postaje i deo Batine zaostavštine.

Sin legendarnog Valtera ovom prilikom ustupio nam je i fotografiju na kojoj je baš Bojanska ulica (odsad Ulica Bate Živojinovića) kojom šetaju Batina supruga Lula i najstarija sestra Nada, držeći podruku glumčevog oca Dragoljuba.

#Ulica

#Velimir Bata Živojinović

'