AKTUELNO

Večeras će biti održano finalno veče 17. Belgrade Beer Festa, a festival će zatvoriti muzički spektakl Rock opera.

Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, će po prvi put na otvorenom izvoditi hitove svetskih rok zvezda koje će pevati poznati umetnici. Osim 100 muzičara Rock opere, na velikoj festivalskoj bini će po prvi put nastupiti i mladi autor Marko Louis, kao i hrvatska grupa Majke. Svoje nove hitove će pevati i Ice Nigrutin i Timbe, a festival će zatvoriti koncert KKN-a.

Foto: live production

Odlični koncerti koji su održani i četvrte večeri festivala privukli su oko 90.000 posetilaca, tako da je ovo bila jedna od najuspešnijih nedelja od kada se održava festival.

Foto: live production

Veče je otvorio sjajni Elemental, a najviše posetilaca je privukao koncert benda TAP 011, koji je nastupio u originalnoj postavi izvodeći svoje najveće hitove na koje je publika reagovala ovacijama. Potom se Ušćem razlio stari dobri rok Atomskog skloništa, a Đura i Bombaj štampa će pamtiti odličnu atmosferu sa svog prvog koncerta na Ušću.

Foto: live production

Tokom prve četiri večeri festivala u muzici i pivu uživalo je više od 400 hiljada posetilaca, pa se i tokom poslednje večeri očekuje puno Ušće.

Foto: live production

Foto: live production

Foto: live production

Foto: Promo.

KONCERT IZNENAĐENJA:

Rok simfonija i Vlatko Stefanovski, 29. avgusta besplatno na Ušću Nova festivalska platforma CLOUD Festivals po prvi put spaja više festivala koji se održavaju na istom prostoru tokom druge polovine avgusta. Pored Beer Festa, Music Weeka i Noći muzike, organizatori su uvrstili i dodatne programe koji će obogatiti kulturnu ponudu Beograda. U četvrtak 29. avgusta biće održan još jedan muzičko-scenski spektakl koji će izvesti Vlatko Stefanovski i Rok simfonija. To je projekat Kamernog orkestra iz Bitolja, koji je sastavljen od vrsnih, profesionalnih muzičara koji iza sebe imaju brojne uspešne koncerte na renomiranim festivalima. Poznati su po izuzetnoj atmosferi koja prati njihove nastupe na kojima izvode hitove legendarnih grupa kao što su: AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen, Lenny Kravitz, Rammstein, Joan Jett, Scorpions i drugi. Orkestar je sastavljen od 17 članova i tri soliste, koji će uz virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog izvesti skoro dva sata programa. Kao i za sve druge festivale u okviru Cloud platforme, ulaz i na ovaj koncert će biti besplatan.

Foto: Promo.

#Belgrade Beer Fest

'