AKTUELNO

Pod kupolama Novosadskog sajma počevši od danas pa do 9. marta trajaće Sajam knjiga i Izložba umetnosti "Art ekspo", dok će 4. i 5. marta u sklopu ove manifestacije biti organizovan Sajam obrazovanja "Putokazi".

Manifestaciju će obeležiti ekskluzivno gostovanje britansko-američke književnice Trejsi Ševalije koja će biti gošća Salona u subotu, 7. marta.

Svoja izdanja kao i manifestacije posvećene književnoj i likovnoj umetnosti i obrazovanju predstaviće 175 izlagača iz osam zemalja, što je 15 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Knjige će moći da se kupe i po cenama sniženim do 80 odsto.

Više od 100 programa predviđeno je u okviru "Dana Laze Kostića". Očekuju se gostovanja istaknutih domaćih i stranih pisaca, te će poklonici pisane reči imati priliku da se druže sa Goranom Petrovićem, Milošem Latinovićem, Neletom Karajlićem, Muharemom Bazduljem, Urošem Petrovićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, Džamalom Uarijašijem, Borislavom Čičovačkim, Jelenom Bačić Alimpić...

Kompanija "Novosti" predstaviće i na ovom sajmu svoja najnovija izdanja: "Pravda za Srbiju" nobelovca Petera Handkea, zatim delo bivšeg ambasadora Rusije u našoj zemlji Aleksandra Čepurina "O Srbiji i Srbima", dve knjige Matije Bećkovića "Mojih 80 - Portreti" i "Sto mojih portreta", "Putnik po Svetoj Gori" Borisa Subašića, "Kad govori mrtav kralj" Ivana Miladinovića, kao i naslove "Izuzetne Srpkinje", "Pečat" Milorada Ekmečića i druge.

OBRAZOVANJE I POKLONI

U okviru aktuelnog Salona knjiga biće priređen i Sajam obrazovanja koji će ponuditi 500 obrazovnih profila za srednjoškolce i studente, turnir u basketu, tri tematske izložbe na "Art ekspu" i Poklon-igra za posetioce u kojoj su izlagači darovali više od 400 naslova.

#Novi Sad

#sajam knjiga

'