AKTUELNO

Prva nagrada iznosi 400 hiljada dinara, druga 300 hiljada, a treća 200 hiljada. Takmičenje traje do 30. marta.

Koncertom najtalentovanije mlade flautistkinje u Srbiji, jedanaestogodišnje Sofije Milenković i Simfonijskog orkestra "Camarata Serbica", pod dirigentskom palicom Biljane Radovanović, u Kolarčevoj zadužbini počelo je 47. Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograd.

Publiku u Kolarcu sinoć je pre koncerta pozdravila muzikolog Branka Radović, predsednica Upravnog odbora MTMO. "U ovim turbulentnim vremenima jedino nas umetnost može spasiti.

- Jako sam srećna što će mladi umetnici nastupati u Kolarcu za vreme ove vredne manifestacije - rekla je Branka Radović. Na otvaranju ove prestižne muzičke manifestacije, koja će trajati do 30. marta, nastupili su i članovi žirija 47. MTMO: Guoliang Han, Suzan Hopner, Hoze Danijel Kastelon, Georgi Spasov, Ljubiša Jovanović i Miomir Simonović.

Ovogodišnje takmičenje, posvećeno flautistima, okupiće 16 mladih muzičara iz Kine, Srbije, Švajcarske i Češke.

Takmičari u prvoj etapi nastupaju uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović i Meri Bojić Radojčić, a u drugoj etapi uz pratnju kamernih muzičara Ljiljane Nestorovske na harfi, Milene Stanišić na harfi, Dušana Panajotovića na violini, Sandre Belić na violončelu i Rastka Popovića, Borisa Brezovaca i Nemanje Marjanovića na violama.

Kandidate će u finalu pratiti Simfonijski orkestar "Camarata Serbica" i dirigent Biljana Radovanović.

Prva nagrada iznosi 400 hiljada dinara, druga 300 hiljada, a treća 200 hiljada. Specijalna nagrada za takmičare biće i Haynes - zlatna glava flaute za prvoplasiranog takmičara i Q2 Haynes srebrna flauta za najbolje plasiranog kandidata iz Srbije, studenta Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

#Kolarac

#Muzičar

#Nagrada

#Takmičenje

'