AKTUELNO

Dugometražni igrani film "Kozje uši" reditelja Marka Kostića, nastao po istoimenom romanu Vladislave Vojnović, publika će imati priliku da premijerno vidi 25. aprila na svečanoj premijeri u Sava Centru.

Uz Goricu Popović, zapažene uloge ostvarili su Slobodan Ćustić, mlada glumica Milica Spasojević, Nikola Kojo, a igraju i braća Sergej i Branislav Trifunović, otac Tomislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Ivan Mihailović. Ulaznice za premijeru od danas se mogu naći u prodaji na biletarnicama Sava centra i Eventima.

Film će 26. aprila biti premijerno prikazan u novosadskom bioskopu "Arena Cineplex", a od 27. aprila, naći će se na redovnom repertoaru svih većih bioskopa širom zemlje. Ova uzbudljiva priča govori o borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, sticajem okolnosti iz grada i studija, život je vratio u rodno selo.

Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Scenario potpisuje autorka romana Vladislava Vojnović, koja je ujedno i producent ovog ostvarenja uz direktora fotografije Miloša Spasojevića. Scenograf filma je Dejan Anđelković, kostimograf Boris Čakširan, autor muzike Aleksandar Habić, montažu potpisuju Almir Kenović i Petar Jakonić.

#Film

#Premijera

#bioskop

'