AKTUELNO

Istraživanje sa oksfordskog univerziteta je pokazalo da ljudi koji su duže vreme igrali dve video-igre, Animal Crossing i Plants vs Zombies, srećniji od onih koji ih nisu igrali.

Kreatori ovih video-igara prikazali su anonimne podatke o tome koliko je vremena svaki od gejmera proveo igrajući, a na čelu istraživanja bio je Endrju Pržibilski.

U anketi je učestvovalo 3.274 osobe, svi stariji od 18 godina, a ispostavilo se da ukoliko igrate Animal Crossing četiri sata dnevno svaki dan, reći ćete verovatno da se osećate znatno srećnije od nekoga ko to ne radi, preneo je Indeks pisanje BBC-ja.

Foto: Unsplash.com

"Ipak, to ne znači da vas Animal Crošing sam po sebi čini srećnim", kaže Pržibilski i dodaje kako su tokom poslednjih 40 godina istraživanja sugerisala da su ljudi, što su duže igrali, bili nesrećniji.

Kaže da je moguće kako je "jedan od razloga zbog kojih se ovi rezultati razlikuju od onih pređašnjih, taj što su obe igre u istraživanju imale društveni značaj".

Profesor je rekao je kako su oni koji su se osećali primoranima da igraju, "recimo, da pobegnu od stresa, bili manje zadovoljni".

#Sreća

#igrice

#video igre