AKTUELNO

Mada roditelji često ne razumeju "zaluđenost" video-igrama, oni kojima kolekcionarski naslovi imaju ogromnu vrednost bi morali bolje da pripaze na svoju kolekciju kada ih ostavljaju kod njih na čuvanje.

To je na teži način naučio jedan kolekcionar iz Njujorka. On je svoju vrednu kolekciju retro igara i konzola čuvao u kući roditelja, i tek nedavno je otkrio da je njegova majka dobru količinu te kolekcije bacila u smeće.

Ona verovatno nije bila svesna o čemu se radi i jednostavno je želela da počisti kuću, zbog čega je bacila deo kolekcije koji vredi preko 500.000 dolara.

Kolekcionar je naveo da je ostao bez gomile video-igara sa PS1 konzole i starijih, a većina od njih nije nikada bila otvorena. U kontejner su otišle konzole Famicom, Ataris, Coleco, MegaDrive i brojne druge, a kolekcionar je otkrio da je otišla i njegova kolekcija stripova, prenosi play.co.rs.

Možda vam suma od 500.000 dolara za stare video-igre zvuči suludo, ali to i nije neka para kada se u obzir uzme da retke video-igre sa konzola bez kojih je ovaj ostao koštaju i po nekoliko desetina hiljada dolara.

Teško da će to povratiti, pošto je tek nedavno saznao da je ostao bez tih vrednih video-igara i konzola, a one su bačene već od ranije.

Naravoučenije: ako neku kolekcionarsku video-igru ili retro konzolu u savršenom stanju čuvate u kući svojih roditelja, bolje ih odmah pozovite i proverite da ne doživite ovo.

#Videoigra