AKTUELNO

Svi brojevi u vezi sa video-igrom kineskog evelopera miHoYo iznenađuju široku gejming scenu.

Ako želite da uporedite broj igrača ili zaradu ovog naslova, u oba slučaja ćete dobiti astronomske cifre i težnju ka konstantnom rastu.

Prema poslednjim statistikama sajta Sensor Tower, Genshin Impact je u roku od dva meseca zaradio oko 393 miliona dolara. Ovaj open-world RPG je samo za prvih nedelju dana sakupio 60 miliona.

Video-igra je na mobilnim telefonima zauzela drugo mesto po zaradi, odmah iza Tencentovog Honor of Kings, a malo iznad još jedne video-igre koja je u posedu Tencenta, PUBG Mobile. Veruje se da Genshin zaradi više od $6 miliona dnevno, prenosi play.co.rs.

Zanimljivo je da većina zarade dolazi od igrača van kineskog tržišta. Gejmeri iz Japana i SAD za sada najviše troše novac. Genshin je na petom mestu po zaradi u ovim zemljama, ali i na južnokorejskom tržištu. Korisnici Apple App prodavnice učestvuju sa 226 miliona dolara, a na Google Play zarada je 167 miliona.

Genshin jeste usporio sa zaradom u drugom mesecu, ali se verovatno populacija malo zasitila sadžaja. Ono što će biti zanimljivo je kako će, u budućnosti, miHoYo zadržati interesovanje više od milion igrača.

#Genshin impact

#astronomske cifre

#gaming