AKTUELNO

U novembru smo bili svedoci dolaska potpuno nove generacije konzola od strane kompanije Sony i Microsoft, pa je tako bilo očekivano da će se PlayStation 5 i Xbox Series X najbolje prodavati.

Međutim, dolazak ovih konzola nije uspeo da ih postavi na prvo mesto i pored ogromne popularnosti, već tron najprodavanije konzole novembra meseca drži Nintendo Switch.

Switch je na tržištu Sjedinjenih Američkih Država već 2 godina najprodavanija konzola, a tako je bilo i prošlog meseca, kada je u toj zemlji prodato čak 1,35 miliona uređaja. Brojke vezane za Playstation 5 i Xbox Series konzole nisu otkrivene, ali one nisu bile blizu da nadmaše maleni Switch. Sa druge strane, najveću zaradu od prodatih uređaja je imao PS5 sa cenom od 500 dolara, dok Switch košta oko 300 dolara.

Samo u SAD prodato je 6,92 miliona uređaja za 11 meseci ove godine, a kompanija je već uspela da prebaci brojeve iz prošle godine za 426,000 aparata. Još jedan važan faktor ozbiljno ide u korist kompaniji, a to je naravno pandemija korona virusa. Switch možete igrati u pokretu i u zatvorenom tako da predstavlja idelano rešenje za različite tipove gejmera i uzraste. Još jedan faktor koji je omogućio da Switch bude najprodavanija konzola prošlog meseca jeste nestašica Playstation 5 i Xbox Series konzola, koje je trenutno jako teško naći, ali ih ima kod preprodavaca sa prenaduvanim cenama.

Nintendo Switch je do sada prodat u preko 68,3 miliona primeraka, i garantovano će se prodavati i u narednim mesecima, pošto glasine upućuju da je na horizontu osvežena verzija sa podrškom za 4K igranje.

#Nintendo Switch

#konzola

#najprodavaniji model