AKTUELNO

Iako možda nekima PUBG zvuči kao fenomen koji je brzo izgubio na popularnosti, ova video-igra je i dalje izuzetno popularna.

PUBG Mobile je čak toliko popularan da je zauzeo prvo mesto na listi igara sa najvećom zaradom u 2020. godini. PUBG Mobile, zajedno sa kineskom verzijom "Game for Peace" je u periodu od 1. januara do 14. decembra 2020. ostvario profit od čak 2,6 milijarde dolara.

PUBG Mobile je potpuno besplatan, tako da je sav profit ostvaren kroz mikrotransakcije. Ovoj povećanoj zaradi doprinela je pandemija koronavirusa, zbog koje su mnogi bili primorani na boravak u kući i samim tim su više igrali, prenosi play.co.rs.

Foto: Pixabay.com

Zarada koju je ova video-igra ostvarila u prošloj godini bi mogla biti još veća, da nije zabranjena u Indiji, drugom najvećem tržištu za PUBG Mobile posle Kine. Tenzije između Indije i Kine dovele su do raznih sankcija i zabrana, a među njima se našla i ova u kojoj je onemogućeno da se PUBG Mobile preuzme i igra.

Nije samo ovaj naslov uživao veliku popularnost, već i ostale mobilne video- igre, tako da je u prošloj godini čak pet njih ostvarilo profit veći od milijardu dolara.

Na drugom mestu liste video-igara sa najvećom zaradom nalazi se Honor of Kings (2,5 milijarde), sledi Pokemon GO sa 1,2 milijarde, i potom Coin Master i Roblox koji su zaradili po 1,1 milijardu dolara.

#Mobilni telefon

#igrica