AKTUELNO

Britanska kraljica Elizabeta Druga napunila je 95 godina, a razloga za slavlje nije imala jer je pre pre pet dana sahranila supruga princa Filipa, vojvodu od Edinburga.

Ovo je prvi put da kraljica obeležava svoj rođendan bez supruga sa kojim je pune 73 godine bila u braku. Zbog pandemije koronavirusa ni ove godine neće biti tradicionalne vojne parade.

Foto: Tanjug AP/Ben Stansall

Kako je saopšteno iz Bakingemske palate kraljica će rođendan obeležiti sa malim brojm članova porodice i ove godine neće biti objavljen tradicionalni portret kraljevske porodice, jer dani žalosti zbog smrti princa Filipa traju do petka. Iz palate je saopšteno da je kraljica dirnuta pažnjom i podrškom, kao i da zahvaljuje svima na porukama koje je primila posle smrti supruga.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

So na ranu kraljici Elizabeti Drugoj tužnoj zbog smrti supruga sipao je njen unuk princ Hari, koji je odlučio da se vrati novom domu u Kaliforniji dan pre njenog rođendana. Suprotno najavama Hari nije ostao u Londonu i po svemu sudeći na sastanku sa ocem i bratom, posle dedine sahrane nije došlo do pomirenja u porodici. Hari se u Kaliforniji pridružio svojoj supruzi Megan Markl, koja nije putovala na sahranu jer je u drugom stanju i sinu Arčiju.