AKTUELNO

Poznati srpski i evropski slikar Miloš Šobajić preminuo je jutros u 76. godini od posledica infekcije koronavirusom u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Umetnik je primljen u bolnicu 5. aprila, a dve nedelje kasnije priključen je na respirator, a njegovu srce u subotu ujutru prestalo je da kuca.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Imao je dve velike ljubavi - prvu suprugu Lotku i sadašnju partnerku Maju T. Iskjerdo, koja se oglasila preko Fejsbuka:

Danas je među zvezde otišlo najrazigranije dete: moj suprug, moja ljubav, moj otac i sin, moj brat i prijatelj. Moje sve. Volim te - napisala je Maja.

Treća supruga slikara bila je s njim pet godina u braku.

Bio sam zaljubljen kao dečak u neku devojčicu Rut, ali moja prva ljubav desila se u gimnaziji. Zaljubio sam se u moju Lotku, s kojom sam se sreo u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Oženio sam se i s njom proveo 40 godina života. Umrla je pre desetak godina. Drugi brak je bio život svakodnevni. To je bila moja najveća greška. Neću ni ime da joj pomenem. Nekad se ljudi zatrče u neko svetlo, a to nije bilo svetlo nego mrak. Meni se desio mrak iz kog sam izašao kao nov čovek. Sada živim svoj sedmi život po redu sa suprugom Majom, Amazonkom iz plemena Ašaninka u Peruu. Četiri godine smo u braku i osećam se kao drugi čovek. Imam osećaj kao da je za mene život tek sada počeo - govorio je slikar.

Vreme i mesto njegove sahrane biće naknadno saopšteni.