AKTUELNO

Kara Henderson (34) koja je rodom iz Kalifornije, ali živi u Severnoj Karolini skinula je 45 kilograma.

Mnogo je ne prepoznaju, a njena transformacija je bila toliko uspešna da joj se sada javljaju čak i potpuni stranci i pitaju je za savete, a ima i svoj Instagram profil na kom pokazuje svoje pre i posle fotografije.

Ova mama je kao dete patila od astme i bilo joj je teško da se bavi sportom. Kao rezultat toga, ona je nakupila prekomerne kilograme, zbog čega su je tokom detinjstva maltretirali, govorili "gadiš nam se debela, pa je, kako kaže, svake noći plakala.

Kada se udala za supruga Džejsona 2014. godine, mnogo vremena je provodila sama kod kuće zbog njegovog posla, što ju je dovelo do depresije i još većeg taloženja kilograma.

Najteže joj je bilo početkom 2017. godine kada je imala 115 kilograma i teško je pronalazila adekvatnu odeću.

Te godine je Kara odlučila da više neće patiti zbog svoje težine i sve više je razmišljala o mogućnosti operacije kako bi smršala. U julu 2017. godine ona je operacijom uklonila 80 odsto želuca što joj je smanjilo osećaj gladi.

U 16 narednih meseci, Kara je izgubila oko 50 kilograma i tada imala 64 kg. Kad je 2019. godine dobila svoje drugo dete, Ivi, vratila je deo kilograma.

Gubitak kilograma potpuno joj je promenio život. Pre nije mogla da se igra sa svojom decom ili ide u duge šetnje jer bi se brzo zamorila.

Kara veruje da ju je operacija učinila boljom mamom, suprugom i prijateljicom jer sada ima mnogo više energije. Takođe, sada voli da vozi bicikl, a čak i uči kako se igra golf.

Njeni prijatelji i porodica primetili su ovu promenu i kažu da ona ne samo da izgleda neverovatno, već ima i mnogo više samopouzdanja nego pre operacije.

Međutim, Kara je na svojem Instagramu dobila i mnogo negativnih komentara ljudi koji smatraju da je sada premršava.