AKTUELNO

Aleksandar Knežević Knele bio je jedan od najpoznatijih momaka sa beogradskog asfalta koji je harao ulicama prestonice devedesetih godina.

Ubijen je u 21. godini u svojoj hotelskoj sobi u "Hajatu". Telo u lokvi krvi pronašla je sobarica, a na ogledalu krvlju je bila ispisana poruka: "Broj 1".

Sada su se u javnosti pojavile njegove nikad viđene fotografije iz škole. Knele je u osnovnoj školi je bio odličan đak, a kada je imao dvanaest godina jedva je preživeo penicilinski šok. Na Voždovcu je bio poznat kao sportista i vatreni navijač Crvene zvezde.

Foto: Facebook.com/DEVEDESETE 90

Knele je išao u Osnovnu školu "Branislav Nušić" na Voždovcu. Na levoj fotografiji (koja je dole uvećana) Knele stoji u gornjem redu, drugi s desna, u svetlo-plavom duksu, a na desnoj fotografiji Knele čuči u donjem redu prvi s desna.

Kako kažu oni koji su ga poznavali, Knele je važio za dobrog druga i zato su ga voleli, uvek je branio slabije drugove i drugarice. Nikad se nije plašio da se potuče i kad mu se neko zameri, pozove ga na ferku. Bio je lafčina i drugarčina na koga su prijatelji uvek mogli da se oslone, zato su ga svi u kraju voleli.