AKTUELNO

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend će u nedelju 11. jula od 20h u Botaničkoj bašti “Jevremovac” održati koncert “Ne okreći se sine”, kako se zove i njegov poslednji album koji je objavljen krajem prošle godine. Šerbedžija je poslednji koncert u Beogradu održao krajem 2018. godine, a po prvi put će u “Jevremovcu” pred beogradskom publikom nastupiti na otvorenom.

Pred ovaj veoma važan koncert, jer je u međuvremenu mnogo nastupa otkazano, Šerbedžija poručuje: “Pjevat ću vam svoje stare i nove pjesme. Više starih, a manje novih jer, kako mi je jednom davno rekao moj prijatelj Kemal Monteno: “Nova pjesma je dobra samo onda kad postane stara!” A ova moja pjesma “Ne okreći se sine” nije nova. Iako nikada nije postala stara, jer sam je snimio davne 1989. godine u tadašnjem Jugotonu u Zagrebu. Bilo je to teško vrijeme. Upravo kada je trebala izaći ta moja longplejka “Ne budim te tek tako”, počela su teška vremena u toj našoj zemlji i moja longplejka je ostala uglavnom u skladištima Jugotona. Tako da je vrlo malo ljudi čulo te moje pjesme, pa i ovu o kojoj sada govorim. A pjesma je ta, zapravo poruka mome sinu Danilu i njegovoj generaciji, da se ne okreću iza sebe i da ne gledaju na naše probleme i živote, nego da gledaju ispred sebe u budućnost, u novi život!”

Na novom albumu Šerbedžija je okupio sjajnu ekipu autora, tako da su pesme “Eto pjesma”, “Govorila si tiho, tiho, tiho”, “Ostala si uvijek ista” već postale hitovi, a publika će na koncertu zasigurno uživati i u njegovim velikim hitovima “Barbara”, “Ne daj se Ines”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, “Ni u tvome srcu”, “Poleti ptico”, “Povratak ratnika”, “Tvoje nježne godine” i mnogim drugim.

Ulaznice za sedeća mesta su već rasprodate, a ostao je mali broj ulaznica za stajanje, s tim što će na travnjaku ispred Staklene bašte biti postavljeni i barski stolovi kako bi se svi u publici osećali komforno tokom koncerta.

Na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs i Gigstix-a, kao i na blagajni Botaničke bašte još uvek se mogu kupiti ulaznice po ceni od 1.900 dinara.