AKTUELNO

Uvek treba iskusiti i "drugu stranu medalje".

Život nije satkan samo od uspeha. Štaviše, da bi cenili lepe stvari u životu, treba iskusiti i drugu “stranu medalje” i počiniti neke klasične greške na kojima se uče važne životne lekcije. Evo što bi svakako trebalo “uprskati” u želji da unapredimo svoje živote.

1. Izlazi sa “pogrešnom” osobom

Jedne žene ne mogu odoleti zločestim momcima, a druge vole (pre)mlade ili (pre)stare muškarce. Izlaženje sa “pogrešnom” osobom je važan deo života, jer nas uči mudre lekcije o vlastitim vrednostima, očekivanjima okoline i koje sve ciljeve želimo zadovoljiti u životu.

2. Povredi nekoga istinom

Oslobađajući je osećaj izraziti svoje stvarno mišljenje o nekoj stvari, osobi ili temi. Uvek je bolje govoriti istinu, a ako pritom povredite nekoga, naučićete da više pažnje posvetite ljudima u svom privatnom i poslovnom životu i njihovoj emocionalnoj sreći.

3. “Spali” mostove iza sebe

Ako ste (a verovatno jeste) spalili kakav most zbog svoje mladosti i naivnosti, ova će vam greška zasigurno doći na naplatu u kasnijem životu. No pomoći će vam i da se naučite odmaknuti od izazovne situacije sa pozitivnim stavom uz ponosno uzdignutu glavu.

4. Potroši previše na neku “glupost”

Odgovorno raspolaganje novcem za nekoga je jednostavan čin, a za druge nemoguća misija. Ova se lekcija najbolje uči na vlastitim greškama odnosno kada nepromišljeno potrošimo značajan novčani iznos na “glupost” koja nam uopšte nije potrebna i zbog čega nemamo dovoljno sredstava za važne troškove poput režija.

5. Dotakni dno

Pre nego što je napisala popularni književni serijal o Hariju Poteru, J.K. Rouling je bila samohrana majka troje dece koja je jedva preživljavala zahvaljujući socijalnoj pomoći.

- Ljudi su u paničnom strahu od neuspeha. Većina ne želi niti pokušati ostvariti svoje snove, jer se boje da će potonuti. Nije da ulepšavam svoje probleme s početka karijere, ali sam danas svesna da je doticanje dna bilo oslobađajuće iskustvo. Nisam imala šta izgubiti - priznala je slavna britanska književnica.

J. Stanković

'