AKTUELNO

Duga kosa oduvek je bila simbol ženstvenosti, te ne čudi što žene odlučuju da provedu sate i sate u salonima, kako bi im kosa bila što lepša i negovanija.

Naime, jedna Nemica po imenu Stefani svoju kosu nije skraćivala 20 godina, a kada se konačno odlučila na taj korak njene vlasi bile su teške četiri kilograma.

Čitav proces za nju je bio prilično emotivan - kako zbog same promene, tako i zbog obećanja koje je dala svojoj majci.

Ona do sada nikome nije priznala zbog čega je odlučila da kosu pusti da raste tako dugi vremenski period. Naime, pre nego što je njena majka preminula, ova devojka obećala joj je da nikome neće dozvoliti da je ošiša, ali ni da dodiruje njenu kosu.

Njena majka volela je dugu kosu svoje kćerke i često joj je pomagala oko sređivanja iste.

Problemi su nastali kada Stefani nije mogla na adekvatan način da brine o svojim vlasima - godinama nije mogla da se očešlja ili potpuno opere kosu.

Jednom nedeljno uspevala bi da opere deo blizu temena glave, a onda sve zaveže debelim konopcem. Pokušavala je da raščešlja, ali to bi je samo dodatno zamrsilo. Definitivno je odustala kad su njene vlasi bile potpuno zapetljane i kada je njena kosa dodirivala pod i tada je odlučila da se ošiša.

Čitav proces zabeležen je u video snimku. Ova devojka, koja će i sama uskoro postati majka, prilično emotivno je podnela tranformaciju.

Njen rep je ošišan i težio je četiri kilograma, a posle šišanja Stefani je promenila i boju kose.

Kako je rekla, kada se njena devojčica rodi potrudiće se da i ona ima dugu kosu, koju će negovati i češljati svakog dana, kako ne bi došla u situaciju kao njena mama.