AKTUELNO

Baba Vanga, pravim imenom Vangelia Pandeva Dimitrova Gušterova, bila je jedna od najznačajnijih proročica novije istorije. Prvu popularnost neverovatno tačnim predviđanjima stekla je na prostoru bivše Jugoslavije i Sovetskog saveza, a pogotovo u rodnoj Bugarskoj.

Kako je predvidela događaje do 3793. godine, uključujući i 3. svetski rat koji bi trebalo da počne 2010. godine, broj njenih poklonika i kritičara se ubrzo povećao širom sveta.

Predviđanja za 2021. godinu

Baba Vanga je rekla da će 2021. biti godina u kojoj se pronalazi lek za rak.

- Doći će dan kada će rak biti zauzdan železnim lancima - navodi se da je predvidela Vanga.

U njenom proročanstvu stoji da će ove godine ruski predsednik Vladimir Putin biti žrtva atentata. Navodi se da će na Putina atentat izvršiti neko iz njegove službe bezbednosti Međutim, u proročanstvu ne piše da li će ruski predsednik preživeti ili ne. Do danas, ovo proročanstvo se nije obestinilo.

Takođe, Baba Vanga predviđa da će ekstremni islamisti izvesti napad na tlu Europe.

Foto: Wikipedia.org/Пакко

- Ekstremisti će upotrebiti arsenal hemijskog oružja protiv Evropljana - svojevremeno je svedočila Vanga.

- Dolaze teška vremena. Svet će patiti od puno kataklizmi i velikih katastrofa - tvrdila je Vanga.

U jednom od najbizarnijih predviđanja, Baba Vanga je rekla da će „zmaj pobijediti čovječanstvo 2021. godine". Navodno je rekla da će snažan zmaj zauzet svjt.

- Tri diva će se ujediniti, neki će ljudi imati crveni novac. Vidim brojeve 100, 5 i puno nula - navodi se u proročanstvu.

Neki su zmaja protumačili kao simbol Kine, a tri diva globalne velesile - Kinu, Rusiju i Indiju. Crveni novac mogao bi biti kineski juan ili ruska rublja, oboje crvene boje.