AKTUELNO

Turčin Mehmet Ozjurek ima najveći nos na svetu. Preciznije, Mehmet je živa osoba s najvećim nosem na svetu i kao takav ušao je Ginisovu knjigu rekorda.

Ovaj 71-godišnjak iz Turske pomenuti rekord je oborio 2010. godine kada je gostovao u italijanskoj TV emisiji pod nazivom "Lo Show dei Record" kako bi njegove gabarite izmerili profesionalci.

Naravno, ne mora značiti da je ovo najveći nos na planeti, ali je najveći koji je izmeren i ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Mehmetov nos dugačak je neverovatnih 8.8 centimetara, a uskoro mu sledi novo mjerenje kako bi se ustanovio da li je i koliko za ovih 11 godina narastao.

Budući da je nos jedan od retkih delova tela, uz uši, koji nastavlja da raste sa godinama, velika je verovatnoća da će merenje više od decenije kasnije pkazati da je Mehmet oborio svoj lični rekord.

Ipak, Ozjurek nema najveći nos u istoriji čovečanstva.

Ako je verovati izveštajima, Tomas Veders, poznatiji kao Tomas Vedhaus, imao je najveći nos ikad. Cirkuzant iz Jorkšira koji je živio u 18. veku navodno je imao nos dugačak čak 19 centimetara.

Da li je ovaj turski "Pinokio" oborio rekord i za koliko, saznaćemo u dogledno vreme, mada je veoma teško da će Tomasa nadmašiti.

#Ginisova knjiga rekorda

#Nos