AKTUELNO

Nakon dužeg odbijanja osoblja da mu pomognu u nameri, sveštenik je seo i protestovao.

Policija je 28. marta oko 19.00 sati iznela inđijskog sveštenika iz supermarketa zbog nedoličnog ponašanja. Incident se dogodio, prema tvrdnjama očevidaca, nakon što je sveštenik vidno pripit sedeći u marketu od radnika tražio da mu se pokloni roba.

Nakon dužeg odbijanja osoblja da mu pomognu u nameri, sveštenik je seo i protestovao. Kako bi ga urazumili, akciji ubeđivanja da odustane od namere priključili su se i kupci koji su se zatekli tu, na sveštenikovo odbijanje da plati, radnicima marketa nije preostalo ništa drugo nego da pozovu policiju.

- Nisu mi ukazali dostojanstvo - rekao je sveštenik.

Svedoci tvrde da su kupci pokušavali da podignu sveštenika i urazume ga, dok je on odbijao, prenose mediji.

- Ovo je tragično, sveštenik u mantiji sa krstom oko vrata u vreme posta, vidno pripit sedi u marketu i traži da mu se pokloni roba koju je uzeo i ne želi da plati - kaže starija gospođa koja je svedočila incidentu.

- Nisu svi sveštenici ovako bahati, ja sam vernik i znam mnoge sveštenike koji su umereni, dobronamerni i pošteni ljudi pre svega. Šta se desilo i dalje ne mogu da poverujem - reči su jednog od kupaca koji se zatekao u vreme incidenta.

Nakon dužeg ubeđivanja sveštenika da odustane od namere uzimanja robe bez plaćanja i protesta, policiji nije preostalo ništa drugo nego da iznesu sveštenika iz marketa. Eparhija sremska i Srpska pravoslavna crkva do sada se nisu oglasili povodom ovog incidenta.