AKTUELNO

Srbija će u nedelju, 19. juna biti centar plesnog spektakla jer će se prvi put u istoriji održati dva Državnaprvenstva u plesu- Prvenstvo Republike Srbije u savremenom plesu i Prvenstvo Republike Srbije u latino- američkom plesu.

Ivan Mileusnić, ispred plesne škole „Dare to Dance“ i član upravnog odbora Plesnog Saveza Srbije, petiput organizuje Državno prvenstvo koje će se održati u nedelju u Hali Sportova na Novom Beogradu.

- Velika nam je čast da posle dve godine pauze organizujemo ponovo, i to ne jedno, već dva Državnaprvenstva. Ples nam je mnogo nedostajao, posebno klincima, zbog toga sam ponosan što mogu daotkrijem da imamo rekordan broj prijavljenih takmičara na startnoj listi- izjavio je Ivan.

Foto: Promo

Voditeljka Dušica Jakovljević, veliki je ljubitelj plesa, te će biti moderatotor finalnog dela Državnogprvenstva. Za dobru atmosferu i posebnu muziku u finalnom delu prvenstva, pobrinuće se i di-džej Nebajedan od najpopularnijih u svom poslu, a malo je poznato da je upravo on bio šampion u latino plesu.

A publika u Srbiji će imati priliku da vidi plesne tačke aktuelnih svetskih i evropskih prvaka, što je pravikuriozitet. Ono što je sve posebno oduševilo jeste pojavljivanje aktuelnih svetskih prvaka MarijusaAndreja Balana i Kristine Mušenske u revijalnom delu finala u latino-američkim plesovima.

Foto: Promo

Oba Državna prvenstva su pod pokroviteljstvom Plesnog Saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta,grada Beograda dok je sada već tradicionalno glavni pokrovitelj Njegovo Kraljevsko VisočanstvoPrestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, tačnije Fondacija prestolonaslednikaAleksandra II za Obrazovanje.

Ivan Mileusnić posebno ističe da ovoga puta Državno prvenstvo ima i humanitarni karakter jer ćeodređeni deo novca biti uplaćen Fondaciji „Budi human“ kako bi se pomoglo u lečenju dece.

Foto: Promo

Autor: M.M.