AKTUELNO

Prostitutka u Nigeriji je prodala svoju bebu staru tri nedelje bebu za 1.200 evra, a ubrzo nakon toga državna policija Ogun u Nigeriji uhapsila je 23-godišnju majku 18. avgusta nakon dojave od oca bebe.

Otac bebe je policiji u sedištu policije Mou, u državi Ogun, rekao da je imao vezu sa seksualnom radnicom Meri Olatajo, što je dovelo do trudnoće. Rekao je da im je iznajmio stan u kome su zajedno živeli dok im ona nije rodila sina. Tri nedelje nakon porođaja, on tvrdi da je Meri nestala, povevši sa sobom njegovog sina. Kako prenosi Dejli post, Meri se preselila u hotel da bi bila sa drugim muškarcem.

"Svi napori da se sazna gde je beba pokazali su se uzaludnim", citirao je tog čoveka portparol policije Oguna Abimbola Ojejemi. Portparol je dodao da je tokom ispitivanja Meri "priznala policiji da je prodala bebu nekome u državi Anambra po ceni od šest stotina hiljada Naira, odnosno 1.200 evra. Priznala je da ju je njena prijateljica Čioma Ester Ogbona dovela do kupca u državi i da su podelile novac.

Čioma je potvrdila Merine tvrdnje i takođe je uhapšena. Portparol je dodao da je Meri na bebu gledala kao na smetnju u svom poslu pa je odlučila da proda bebu. U međuvremenu, stanovnici koji žive pored stana koji koriste prostitutke i njihovi klijenti konačno mogu da dobiju mir i tišinu nakon što je izdat nalog za zatvaranje bučnog prostora. Komšije kažu da je taj stan pravio "pakao" ljudima koji žive u blizini, danju i noću. Prema rečima jednog meštanina, ljudi su viđeni da su imali odnose u stanu, a i u uličici gde je stan.