AKTUELNO

Na internetu je postao viralan video snimak u kom se vidi kako stvorenje izlazi iz ženinog uha, nakon što se tu udomaćilo dok je ona dremala.

Žena, poznata samo kao Lekšmi, zaspala je na svojoj verandi i probudila se sa snažnom glavoboljom, peckanjem u desnom uhu i nelagodnošću.

Ona je potom zamolila ćerku da pogleda i vidi da li joj se nešto zaglavilo u uhu – čak je i sama malo kopala prstom, ali ništa nije videla.

Bol je ubrzo postao nepodnošljiv, a Lekšmiin muž ju je hitno odvezao u bolnicu, kako bi ustanovili u čemu je problem.

Stigli su u bolnicu u Hebalu u Indiji, gde su lekari odmah preduzeli mere da otkriju u čemu je problem. Tada su pronašli pauka koji živi u Lekšmijinom uhu.

Doktori su potom fokusirali svetlo u njeno uho kako bi izvukli pauka.

– Bila sam prestravljena jer sam mogla da osetim kretanje nekog stvorenja u uhu. Gušila me je akutna bol u uhu praćena oštrim bolovima. Ništa mi nije padalo na pamet i skamenila sam se kada mi je doktor potvrdio prisustvo pauka u uhu – rekla je užasnuta Lakšmi.

– Uobičajeno je videti posete Hitnoj pomoći zbog prisustva stranog predmeta u uhu i potrebna je jednostavna procedura za uklanjanje predmeta – rekao je doktor za Dejli Mejl.

– Međutim, kada živi insekt uđe u ljudsko uho, pacijentova anksioznost otežava nastavak procedure. Bilo je retko videti živog pauka kako se kreće unutar nečijeg ušnog kanala – dodao je on.

Pauk, koji je na čudan način simpatičan, “odlutao” joj je iz uha brzinom svetlosti.

Ali, da, jadna Lekšmi je naučila lekciju tog dana: Ne treba zaspati na verandi.