AKTUELNO

Koji ste vi tip?

Zaključila je i koji su od njih najpopularniji, a koji nisu omiljeni među kolegama.

Varalica – ovaj tip se ne ističe mnogo, ali uviek napravi posao. Voli igrati na sigurno i neće se izlagati rizicima samo kako bi zaštitio sebe.

Pričalica – on stalno nešto ima reći i ne gasi se. U kancelariji, u kuhinji… Ovaj tip u svakom trenutku zna šta se događa na poslu jer je stalno u toku.

Komedijaš – uvijek je u središtu pažnje i nasmejava sve oko sebe.

Radoholičar – prvi dolazi na posao i poslednji odlazi. Posao je njegov život. Mnogi se pitaju i spava li možda u kancelariji.

Veliki govornik – uvek ćete znati za svaki njegov uspeh jer on neće prezati pred time da se naglas pohvali.

Delegator – to je onaj koji prebacuje posao na druge čim dobije neko zaduženje.

Multitasker – nikome nije jasno kako on uvek stiže napraviti toliko poslova u isto vreme. Što je najvažnije, deluje kao da ih radi s lakoćom.

Pročitajte još: Zaprosio devojku u voćnjaku, a EVO ŠTA JE ONA URADILA na IZNENAĐENJE svih (VIDEO)

Sramežljivac – on nije preterano društven i uglavnom gleda samo svoj posao.

Mikromenadžer – opsednut je time da uvek mora biti prvi u svemu. To je čovek ispred svog vremena.

Šarmer – on govori maznim i zavodljivim glasom, može se izvući iz svake situacije svojim šarmerskim nastupom.

Šo kaže kako najviše poštovanja uživa varalica, koliko god to protivrečno bilo, možda zato što zna svaku situaciju prebaciti u svoju korist. S druge strane, kada sretnu na hodniku velikog govornika ili mikromenadžera, većina će kolega okrenuti glavu i otići u drugom smeru.

Pričalice, koje stalno ćaskaju u kuhinji, drugi su najčešći tip kolega, odmah iza radoholičara, koji žive za svoj posao. S velikim je govornikom najteže sarađivati, a za mikromenadžera se smatra da treba najviše podrške kako bi bio produktivan na poslu, piše Dejli Mejl.

Psiholog Linda Šo pozabavila se tipovima radnih kolega u svom istraživanju i otkrila kako se ljudi na poslu mogu podeliti u 10 zasebnih kategorija.

#Kolega

#Posao

'