AKTUELNO

Češka prestonica Prag nalazi se na prvom mestu na listi gradova u kojima se najviše pije, prema najnovijem istraživanju.

Turistička platforma "Holidu" nedavno je sprovela istraživanje i napravila listu gradova u kojima se najviše pije alkohol.

Ranijih godina prvi na listi gradova u kojima se najviše pije bio je Dablin. Ove godine smenio ga je Prag. Dablin je na drugom mestu, a na trećem je Berlin.

U studiji se ističe da čak 81,3 odsto stanovništva Irske pije alkohol, što je najveći procenat u bilo kojoj analiziranoj zemlji. Ali ovaj podatak nije zagarantovao prvo mesto Irskoj prestonici - Dablinu.

Jedini grad koji ga je pobedio bio je Prag, u kom lokalno stanovništvo pije najviše pića po glavi stanovnika na svetu, tačnije 481 piva po osobi.

Skoro 19 odsto preporuka koje se odnose na to "šta raditi u Pragu", prema sajtu Trip advisor, uključuju alkohol – od posete pabovima do posete srednjovekovnih koktel-barova.

Berlin je na trećem mestu, a studija naglašava da četvoro od petoro Nemaca pije alkohol po prosečnoj ceni od 4,52 evra po litru, piše Metro.

Dablin možda nepravedno nije na prvom mestu, jer glavni grad Republike Irske ima dosta atrakcija povezanih sa alkoholom. U Dablinu se nalazi Ginisovo skladište koje je proglašeno najboljom turističkom atrakcijom u Evropi u 2023. godini prema World Travel Awards.

Autor: