AKTUELNO

Gudački kvartet Beogradske filharmonije sa velikim uspehom se predstavio na "Festivalu na Odri", u nemačkom gradu Švetu, izvođenjem dela Mokranjca, Vetštajna, Šostakoviča i Betovena.

Festival se odvija na nemačkoj i poljskoj strani reke Odre, što ga čini veoma posebnim po načinu na koji neguje kulturni identitet evropskog regiona.

Na koncertu održanom u švetskom pozorištu, Gudački kvartet Beogradske filharmonije je posebno približio srpsku i nemačku kulturu izvođenjem dva omaža savremenih kompozitora - "Počasnicu Stevanu Mokranjcu" Dejana Despića i specijalno za ovu priliku "Verdijev san" Martina Vetštajna.

Članovi Kvarteta - Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković - pored čestih nastupa na domaćoj, kontinuirano nastupaju na međunarodnoj sceni. Očekuju ih koncerti na zimskom izdanju festivala "Barski ljetopis" i priprema za veliki nastup na Internacionalnom festivalu kamerne muzike u Sankt Peterburgu, kao prvi predstavnici Srbije do sada.

U svoje najskorije uspehe Kvartet ubraja koncerte na scenama kao što su Manarat Al Sadijat, u okviru festivala Abu Dabi Klasiks, otvaranje koncertne sezone "Kamerna muzika u pustinji" u oazi Liva, takođe u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koncert u Kulturnom centru Srbije u Parizu, gostovanje u Kini u koncertnoj sali u Tjandžinu i koncert u Kulturnom centru u Izmiru u Turskoj.

#Uspeh

#beogradska filharmonija

'