AKTUELNO

Italijanska modna kuća "Prada" uskoro će se naći na sudu zbog problema vezanih za kupovinu kože od 700 mladih i 26 odraslih krokodila.

Tužba protiv modnog giganta teška je dva miliona dolara.

"Prada" se našla u sudskim problemima kad je firma "Capo-USA" otkrila da je sklopila ugovor s njom za kupovinu kože i mladunaca američkih krokodila koje će koristiti za izradu egzotičnih kožnih modnih dodataka.

Dok su se druge modne kompanije, poput LVMH, Keringa i Ermea, borile da obezbede svoje lance snabdevanja putem dobavljača skupih materijala, "Prada" je uz pomoć firme "Capo-USA" pronašla kvalitetne uzgajivače krokodila i time olakšala isporuke u fabrici "GNP Pelli" u Italiji.

"Capo-USA" bio je plaćen za svako izleglo mladunče krokodila, a dodatno su zarađivali i od prodaje kože. Ta kompanija tvrdi da su samostalno prevezli 726 krokodila na "Pradinu farmu" u Luizijanu gde su se uzgajali krokodili zbog krzna i kože. Međutim, "GNP Pelli" navodno nije platio proviziju "Capo-USA" čime je izazvana šteta veća od dva miliona dolara koju ova američka firma traži u tužbi.

"Prada" je zatražila da se predmet prebaci na Federalni sud u Floridi, a potom i u Milano.

Pročitajte još: Škotska: Na ostvru Skaj pronađeni otisci dinosaurusa (FOTO+VIDEO)

#Krokodil

#Tužba

#moda

'