AKTUELNO

Ruski pijanista Vadim Rudenko, posle više od petnaest godina, ponovo se predstavlja našoj publici, u okviru 50. ZLATNOG BEMUS-a!

Laureat najvećih svetskih muzičkih takmičenja, uključujući jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju takmičenja "Čajkovski", održaće resital 13. oktobra 2018. u Kolarčevoj zadužbini, sa početkom u 20 časova.

Na programu će biti dela Baha, Mocarta, Bramsa, Rahmanjinova i Čajkovskog.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarca po ceni od 900, 1300 i 1600 dinara.

Foto: Promo

Vadim Rudenko rođen je u Krasnodaru i počeo je da svira klavir u 4. godini. U sedmoj godini je priredio prvi koncert. Godine 1975. postaje učenik Centralne muzičke škole u Moskvi i već 1982. osvaja Prvu nagradu na takmičenju Končertino Prag.

Njegovi pedagozi bili su Ana Artobolevskaja, Vadim Suhanov i Dmitri Baškirov. Studirao je na Moskovskom konzervatorijumu u klasi Sergeja Dorenskog, gde je i magistrirao.

Tokom tog perioda mladi pijanista je postao laureat takmičenja kao što su: Kraljica Elizabeta (Belgija), Paloma O’Ši (Španija) i Vijoti (Italija). Na Takmičenju Čajkovski dobitnik je treće nagrade (1994), a zatim i druge nagrade (1998).

Od tada Rudenko intenzivno nastupa širom Rusije i u inostranstvu sa najpoznatijim orkestrima širom Evrope, SAD, Kanade, Južne Amerike i Azije. Od 2016. godine predaje u Centralnoj muzičkoj školi pri Moskovskom konzervatorijumu.

#Rusija

#bemus.rs

'