AKTUELNO

Najiskusniji fudbaler Crvene zvezde Marko Marin rekao je da je zadovoljan nastupom ekipe u jakoj C grupi Lige šampiona i da sebe u budućnosti vidi u dresu prvaka Srbije ponovo u elitnom takmičenju.

Zvezda je izgubila od Pari Sen Žermena (4:1) u Beogradu na oproštaju od Lige šampiona, a bivši nemački reprezentativac poraz pripisuje nedovoljnom iskustvu i prevelikom respektu protivnika.

- Ponavljamo se, opet smo imali preveliki respekt.... Nismo igrali fudbal kada je lopta bila kod nas, bili smo malo preplašeni u prvom delu. Kada gubimo 2:0 i nemamo šta da izgubimo, onda krenećemo da igramo. Moramo da promenimo to u budućnosti kada ponovo budemo igrali Ligu šampiona. Mi smo Zvezda, mi to možemo i jasno se vidi - rekao je Marin novinarima posle utakmice.

Kako naglašava, crveno-beli su prelako primali golove od Pari Sen Žermena.

Foto: Tanjug

- Ušli smo odlično u drugo poluvreme, ali smo onda primili previše lak gol za 3:1. Imali smo osećaj u tom trenutku da oni nisu više sigurni, nisu bili dominantni, da možemo da im damo još jedan. Posle trećeg gola je sve bilo gotovo - naveo je Marin, dodajući da "sada neće moći da se živi od Marka Gobeljića zbog gola koji je dao čuvenom golmanu Đanluiđiju Bufonu".

Tim Vladana Milojevića sa četiri boda, osvojena remijem protiv Napolija (0:0) i pobedom nad Liverpulom (2:0), može da bude zadovoljan, smatra Marin.

- Kada pogledate grupu, mnogo sam zadovoljan. Realno, kada smo videli rivale mnogi nisu očekivali da ćemo imati ijedan bod... Kroz utakmice u utakmicu smo napredovali, imali dobre faze.

Bivši vezista Verdera, Čelsija, Sevilje i Olimpijakosa dodaje da veruje da će Zvezda biti redovan učenik najjačeg takmičenja.

Foto: Tanjug

- Rado bih igrao u Crvenoj zvezdi i naredne sezone Ligu šampiona. Moja budućnost je ovde - jasan je Marin.

Upitan je i da prokometariše da li jedan od najboljih fudbalera sveta Nejmar da Silva previše zaštićen kod sudija.

- NIje samo Nejmar, tako rade sve ekipe i mislim da je normalno... Nećemo da se bunimo, iako sudija nije bio najbolji, ali svakako je uobičajeno da se Nejmaru sviraju dva ili tri faula više. Takve stvari dešavaju se i Bajernu u Bundesligi, nama u Superligi, jer protivnici više "udaraju" - zaključio je Marin.

Sjajnu 2018. godinu fudbaleri Crvene zvezde završavaju u subotu utakmicom protiv Čukaričkog na Banovom brdu.

#Crvena Zvezda

'