AKTUELNO

Fudbaleri Ajaksa i Bajerna iz Minhena odigrali su večeras nerešeno 3:3 u utakmici šestog, poslednjeg kola Grupe E Lige šampiona.

U uzbudljivom meču, Bajern je poveo golom Roberta Levandovskog u 13. minutu, ali je Ajaks potom preokrenuo rezultat golovima Dušana Tadića.

Tadić je prvo zatresao mrežu Bajerna u 61. minutu, a onda i sa bele tačke u 82. Samo četiri minuta kasnije sudija je ponovo pokazao na belu tačku, ali ovog puta na suprotnoj strani terena. Siguran izvodjač jedanaesterca bio je Levandovski.

Prednost Bajernu doneo je Kingsli Koman u 90. minutu, a kada je izgledalo da je sve rešeno mrežu nemačkog kluba zatresao je Nikolas Taljafiko.

Foto: Beta

Oba tima su meč završila sa desetoricom igrača pošto su crvene kartone dobili Maksimilijan Vober i Tomas Miler. U drugom meču te grupe Benfika je na svom terenu pobedila AEK sa 1:0 golom Aleksa Grimalda u 88. minutu.

Bajern je, na kraju, takmičenje u grupi završio kao prvi sa 14 bodova, Ajaks je drugi sa 12 i ta dva kluba igraće u osmini finala Lige šampiona.

Benfika je treća sa sedam bodova i takmičenje nastavlja u Ligi Evropa, dok je AEK poslednji bez ijednog osvojenog boda. Žreb za narednu fazu Lige šampiona je na programu 17. decembra.

#Liga šampiona

#fudbal

'