AKTUELNO

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je da je 2018. bila burna godina i da se reprezentacija vratila tamo gde i pripada, dok je plasman na Evropsko prvenstvo i ulaganje u infrastrukturu naveo kao prioritet.

- Iza nas je burna godina, kada se Srbija vratila među najbolje reprezentacije sveta učešćem na Svetskom prvenstvu. Vratili smo Srbiju na mesto gde i pripada. Hteli smo više i uveren smo da smo mogli, ali se nismo samo mi pitali - rekao je Kokeza na godišnjoj svečanosti FSS u Beogradu.

Srbija je posle učešća na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je završila takmičenje u grupnoj fazi, igrala Ligu nacija, gde je bila prva i plasirala se u B diviziju.

- Potvrdili smo nove ambicije u Ligi nacija. Želimo da ostvarimo plasman na EP i prvi put posle dve decenije vežemo dva velika takmičenja. Na dobrom smo putu - kazao je Kokeza.

Prvi čovek srpskog fudbala je naveo da je zadovoljan rezultatima i ostalih selekcija, pre svega mlade, koja će igrati na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. Ulaganje u infrastrukturu istakao je kao prioritet.

- Ulaganje u infrastrukturu jeste prioritet. U planu je izgradnja Nacionalnog stadiona, kao i izgradnja nekoliko širom Srbije i rekonstrukcija stadiona Zvezde i Partizana - kazao je Kokeza.

Srbija će zajedno sa Grčkom, Rumunijom i Bugarskom biti kandidat za organizacije evropskog i potom svetskog prvenstva 2028. i 2030. godine.

#Slaviša Kokeza

'