AKTUELNO

Ljubiša Tumbaković je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Tumbaković, proslavljeni fudbalski trener, zvanično je promovisan u vođu "orlova" pošto je juče na sednici Izvršnog odbora jednoglasno imenovan kao naslednik Mladena Krstajića.

- Godinama se pripremam za jednu ovakvu konferenciju, ali izgleda da sam morao dugo da čekam na to. Jako sam srećan i zadovoljan, privilegija je i čast biti selektor svoje države. Imao sam puno izazova i rešavao sam ih, ali ovo je moj najveći profesionalni izazov. Utrošiću puno truda da bih ostvario cilj i plasman na EP. Nadam se da ćemo uz podršku i maksimalno angažovanje stvoriti patriotsku atmosferu koja će doneti rezultat - rekao je na početku obraćanja Tumbaković i dodao:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Imam svoje principe u radu i nikada se nisam odricao najboljih igrača, već ih na svoj način dovedem u situaciju da možemo da ih koristimo. Nikome vrata nisu zatvorena. Napravio sam neki program aktivnosti, sigurno da ćemo pričati o svima".

On je najavio da će, uz sve ostale kandidate za nacionalni tim, obaviti i razgovore sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji su došli u sukob sa prethodnim selektorom i ne igraju za "orlove" u poslednje vreme:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Razgovaraću sa svima, pa i sa Lukom i Matijom. Jer, za mene su oni bogatstvo. Svi oni. Mi treba njih da stavljamo u prvi plan. E sad, šta će biti u tim razgovorima, kakvi su njihovi stavovi, videćemo".

Debi Ljubiše Tumbakovića na klupi "orlova" biće 7. septembra u Beogradu protiv Portugala.

Foto: Beta/Branislav Božić

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Ljubiša Tumbaković

'