AKTUELNO

Miloš Degenek, štoper Crvene zvezde i reprezentativac Australije, u intervjuu za naš portal ispričao je koliko voli da igra za crveno-bele i da bude u Beogradu, uz svoju porodicu.

Podsećamo, Degenek je prošlog leta bio jedan od najzaslužnijih igrača za plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona. Nakon tek odigrane polusezone Zvezda ga je prodala Al Hilalu iz Saudijske Arabije. Degenek je od 22. jula ponovo zvanično igrač crveno-belih, i igraće na jednogodišnjoj pozajmici ovom klubu.

Kako se osećate zbog povratka u Crvenu zvezdu?

- Jako mi je drago što sam se vratio u Crvenu Zvezdu. Svi znaju koliko ja volim ovaj klub i koliko mi on znači. Meni je mnogo drago što sam uspeo da se vratim zato što mi je porodica ovde i zato što sa Zvezdom imam želje, snove i ciljeve koje bih voleo da ispunim i voleo bih da sve to bude kako treba i da ide u dobrom smeru, da svi budemo srećni i zadovoljni. Naravno, meni je mnogo lakše da budem ovde i igram uz porodicu, jer mi je ona najbitnija i čovek se oseća mnogo srećnije, zdravije i bolje kada su voljeni tu.

Kako su reagovali i kako su vas dočekali saigrači?

- Svi su me lepo prihvatili i svima je drago što sam došao. Sve ih poznajem jako dobro i meni je mnogo drago što sam opet sa njima tu, da se družimo i da pravimo jako dobar uspeh.

Koji su vaši ciljevi u ovoj sezoni?

- Ciljevi u ovoj sezoni su isti kao i prošle godine, da igramo najbolje evropsko takmičenje, da osvojimo titulu i duplu krunu, da budemo dobri i pošteni i da igramo dobar fudbal, da budemo jako dobra ekipa, da budemo porodica i da budemo složni i osvojimo sve što je moguće, da uz Božju pomoć, sreću i zdravlje ostvarimo sve naše snove i ciljeve.

Kako vam je u Al Hilalu i kako su tekli pregovori za pozajmicu u Crvenu zvezdu?

- U Al Hilalu je dobro, uspeli smo da završimo tu pozajmicu uz teške pregovore, jer oni su što se toga tiče malo sporiji. Natezali smo malo i par dana su trajali pregovori, ali, eto, hvala Bogu sve se dobro završilo. Sve u svemu sada je dobro, svi smo srećni i idemo dalje.

M.Kotaraš

#FK Crvena Zvezda

#Miloš Degenek

'