AKTUELNO

Novi stadion Totenhema u Londonu, na kome fudbaleri Crvene zvezde igraju večeras utakmicu Lige šampiona, najmoderniji je na planeti sa ukupnom vrednošću od preko milijardu funti.

Sportsko zdanje koje oduzima dah otvoreno je prošle godine u aprilu, kapaciteta je 62.062 mesta i multifunkcionalno je, odnosno koristi se i za NFL i muzičke koncerte tako što se travnata podloga "uvuče" unutar stadiona i zameni je sintetička.

Foto: Tanjug/Tess Derry/PA via AP

Na svakom koraku upadljiv je glamur, počev od digitalnih grbova dva tima i Lige šampiona, savremenog i rasprostranjenog medija centra, konferencijske hale kao u bioskopu, pa sve do travnatog tepiha i tribina koje idu čak devet spratova u vis.

Sve to i ne čudi s obzirom da je, prema rečima vlasnika kluba Danijela Levija, stadion koštao vrtoglavih milijardu funti, s tim da su troškovi dodatno narasli i za 200 miliona više prouzrokovani Bregzitom, kursom valute i drugim promenama.

Sagrađen je na mestu starog "Vajt Hart Lejna", još uvek nema pravo ime, ali se kod Engeza odomaćio izraz "Novi Vajt Hart Lejn".

Zato sav glamur lepo želi da naplati klub iz severnog Londona pošto traži za naslov stadiona čak 200 miliona funti kroz 10-godišnji ugovor. I na takvom mestu fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 sat pokušaće da naprave podvig protiv prošlosezonskog finaliste Lige šampiona.

#FK Crvena Zvezda

#Stadion

'