AKTUELNO

Real otpustio Benitesa, Zidan novi trener

Španski fudbalski klub Real Madrid otpustio je danas, posle samo sedam meseci, trenera Rafaela Benitesa i na njegovo mesto postavio je bivšeg francuskog reprezentativca Zinedina Zidana, saopštio je predsednik kluba Florentino Peres.

"Uprava kluba je donela tešku odluku, posebno za mene, da otpusti Rafaela Bentesa, velikog profesionalca i sjajnu osobu", rekao je Peres na konferenciji za novinare, preneo je španski AS.

Peres je rekao da će ekipu preuzeti bivši fudbaler Reala i kapiten francuske reprezentacije Zinedin Zidan, koji je do sada predvodio drugi tim Reala, Kastilju.

"Ponosan sam pošto znam da za tebe (Zidane) ne postoji reč 'nemoguće'. Ovo je tvoj klub, ovo je tvoj stadion i imaš svu našu podršku. Od ovog trenutka ti si trener Reala", rekao je Peres.

Zidan je 2001. godine kao najskuplji igrač sveta došao u Real i za pet godina osvojio je šampionsku titulu, Ligu šampiona dva Superkupa Španje, Superkup Evrope i interkontinentalni kup. On je u Realu 2006. godine završio karijeru.

"Ovo je najbolji klub na svetu sa najboljom bazom navijača. Hoću da klub do kraja sezone osvoji trofej. Naporno ću raditi sa igračima i mislim da će sve ići dobro. Sutra počinjemo sa radom", rekao je Zidan.

"Ovo je važan dan za mene, sada sam više uzbuđen nego što sam bio kada sam kao igrač potpisivao ugovor sa Realom", dodao je on.

Zidan će na klupi Reala debitovati u subotu na Sanjtago Bernabeu u utakmici protiv Deportiva.

Čelnici Reala nezadovoljni su rezultatima ove sezone, pošto posle 18 utakmica ekipa ima 37 bodova i treća je na tabeli Primere sa četiri boda zaostatka za gradskim rivalom Atletikom. Real je sinoć odigrao nerešeno 2:2 sa Valensijom.

Real će igrati osminu finala Lige šampiona protiv Rome, a izbačen je iz Kupa kralja zbog korišćenja igrača koji je bio pod suspenzijom.

Bivši trener Liverpula, Čelsija, Intera i Napolija Benites preuzeo je Real uoči početka sezone kada je zamenio Karla Ančelotija i potpisao trogodišnji ugovor.

Autor: A. O.

'