AKTUELNO

Dvadesetak japanskih navijača na utakmici Lajpciga i Bajera doživeli su neprijatnu situaciju kad im je osiguranje reklo da napuste stadion. Iz kluba su se pokušali iskupiti

Sa epidemijom koronavirusa u Evropi širi se i strah i organizacijske poteškoće za sportske i druge javne događaje, pa je tako u nedelju jedna grupa navijača RB Lajpciga na utakmici protiv Bajer Leverkuzena (1-1) imala velikih problema.

Nedugo nakon što je utakmica počela osiguranje je, naime, izbacilo sa stadiona grupu od 20 navijača iz Japana. A taj je dan Lajpcig je imao akciju "ljubav, mir i Rasenball" usmerenu na ugodan boravak navijača na stadionima.

"Osiguranje je napravilo grešku, mislili su da ljudi dolaze iz potencijalno rizičnih delova sveta. Izvinjavamo se", objavio je Lajpcig dan nakon utakmice i pokušao se iskupiti.

"Susreli smo se sa tim navijačima, iskreno se izvinjavamo i pozivamo ih na sledeću utakmicu. Mi smo klub koji se bori za toleranciju, integraciju i otvorenost. Od naših početaka čvrsto se borimo protiv rasizma i bilo kakvog oblika isključivosti", kažu u klubu koji među zaposlenima ima ljude iz 14 država.

Koronavirus u Nemačkoj je do nedjelje zahvatio 129 osoba u devet od 16 saveznih država.

#Bajer

#Lajpcig

#Lajpcig stadion

'