AKTUELNO

Luka Jović je postao predmet istrage policije srpske policije jer se oglušio o propis o obaveznoj samoizolaciji na 14 dana posle dolaska iz zemlje naročito pogođenom epidemijom SARS-CoV19 korona virusa.

Resorni ministar Nebojša Stefanović, obelodanio je u četvrtak ujutru da su napisane krivične prijave nekim od imućnih sportista (uz komentar "To što su sportisti, što su imućni, neće nas sprečiti da dobiju kazne". A kazne su od jedne do 12 godina zatvora).

Kako mediji prenose, u toku je proveravanje kretanja Luke Jovića.

Istražnim radanjama je obuhvaćeno kuda se i s kim to kretao naš fudbalski reprezentativac, član madridskog Reala, ali i s kim se sve viđao, kako bi se utvrdili potencijalni rizici širenja epidemije.

Foto: Instagram.com/sofijamilo

Luka Jović je, podsetimo, prema rečima njegovog oca Milana došao u Srbiju prošle nedelje, a viđan je kako šeta ulicama Beograda.

Jović je "testiran u Španiji, gde je utvrđeno da nije inficiran", ali propis važi za sve, jer je mogao od dana testiranja do dana kada se odlučio da se ipak pridržava ovih mera (sreda uveče) da se zarazi i to proširi na druge.

Jović je pritom, stigao iz Španije u kojoj je do srede uveče, 18. marta, prema pisanju "El paisa", 14.535 osoba bilo inficirano, 1.081 izlečeno, a 630 lica, nažalost, preminulo. U samom Madridu, odakle se Luka Jović uputio u Srbiju, do sada je 5.637 lica bilo pozitivno na testu, a njih 390 je izgubilo život.

#Luka Jović

'