AKTUELNO

Fudbaleri Barselone pristali su da u vreme pandemije virusa korona dobijaju 70% manju platu od one koja im je garantovana ugovorima, ali je dugo u španskim medijima bilo raznoraznih spekulacija na tu temu.

Navodno, dogovor najiskusniji prvotimaca Barse sa rukovodstvom kluba nije tekao baš glatko, a predsednik kluba Đozep Bartomeu demantovao je navode da je prva zvezda i kapiten tima Leo Mesi bio "najglasniji pobunjenik".

- Mesi je od prvog dana rekao da to mora da se desi. Predlog o smanjenju plata je došao od kapitena i njegovog zamenika. To je gest koji dokazuje privrženost klubu - kazao je Bartomeu, dodavši da nisu svi zaposleni u klubu znali za taj dogovor i da su se zbog toga pojavile razne informacije u medijima.

- Puno puta smo pomagali i na našu incijativu. Ne možemo da prestanemo da se čudimo ljudima iz kluba koji su nas stavili u centar pažnje i vršili pritisak da učinimo ono što smo hteli da uradimo od prvog trenutka. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji način kako da pomognemo klubu i radnicima. Primaćemo 70% manje plate tokom ove krize, ali ćemo dati i novac kako bi zaposleni u klubu imali iste zarade dok sve ovo traje - ranije je kazao Mesi.

#FK Barselona

#Lionel Mesi

#zarada

'