AKTUELNO

Fudbaleri Rome i Milana odigrali su nerešeno 1:1 u poslednjoj subotnjoj utakmici 19. kola italijanske Serije A.

Utakmica je imala je veliki značaj za obe ekipe, pogotovo njihove trenere Rudija Garsiju i Sinišu Mihajlovića koji se nalaze u nezavidnim situacijama zbog loših rezultata u prvenstvu Italije.

Roma je bolje počela utakmicu, pa je povela već iz prve prave prilike na utakmici. Antonio Ridiger je u četvrtom minutu iskoristio dobar centaršut Miralema Pjanića iz slobodnog udarca sa desne strane i sa oko pet metara laganim udarcem savladao golmana Milana.

Domaćin je u 20. minutu mogao da duplira prednost, ali je Ridigerov udarac glavom posle kornera pogodio prečku.

Gosti su potom preuzeli inicijativu, a do izjednačenja su stigli tek u drugom poluvremenu. Keisuke Honda je u 50. minutu centrirao sa desne strane, a na drugoj stativi je pronašao Juraja Kucku, koji je loptu potom glavom prosledio pod prečku gola Vojćeha Ščensnog.

Trener Milana Siniša Mihajlović je sredinom drugog poluvremena dobio crveni karton zbog prigovora, ali to njegovu ekipu nije sprečilo da nastavi sa dobrom igrom u nastavku. Karlos Baka je 65. minutu na ivici kaznenog prostora izgradio sebi poziciju za udarac, ali je i on pogodio samo okvir gola.

Roma je posle 19 odigranih utakmica na petom mestu sa 34 boda, dok je Milan šesti sa 29.

'