AKTUELNO

Derbi Crvena zvezda - Partizan završen je rezultatom 1:3.

87' Crno-beli mirno kontrolišu utakmicu, čekajući da sudija Grujić odsvira kraj. 84' Miletića odvoze sa terena, pa je Nikolić prinuđen da ga zameni Radinom. 83' - Boaći dobija i žuti karton. Faulirao je Miletića sa leđa na sredini terena, posle čega je defanzivac crno-belih ostao da leži na travi. Nagazio je špic Zvezde nogu beka Partizana i veliko je pitanje da li će moći da nastavi utakmicu.79' - Partizan ponovo postiže go. Leonardo Souza zatresao je gol Crvene Zvezde.Brazilac je pokrenuo kontru, dodao loptu Đuričkoviću, koji mu je perfektno vratio, za šut sa ivice peterca, preko Manojlovića! 78' Donald pokušava da sa distance iznenadi Kljajića i šalje loptu daleko od gola. 68' - Drugi gol za Crno-bele glavom postiže Tavamba.61' - Petković pokušava iz velike udaljenosti posle kornera i šalje loptu daleko od gola. U međuvremenu, Le Talek je dobio žuti karton zbog ispucavanja lopte posle zvižduka sudije.59' - Snažan duel Boaćija i Milenkovića na oko 18 metara. Centarfor Zvezde loše prima loptu, a defanzivac crno-belih ostaje miran i dobija ovaj okršaj.

55' - Zvezda je pretila i u 55. minutu, Petković je ubacio loptu, ali je Kljajić odlično intervenisao ispred Boaćija.49' - Prvi žuti karton na utakmici dobija Everton, zbog starta na Kangi na sredini terena. Potom su pritrčali i Leonardo i Donald i svi su osim Kange dobili opomene.48' - Zvezda izjednačava! Gol za Zvezdu, malo nakon početka drugog poluvremena, postiže Boaćije.18.45 - Početak drugog poluvremena.

Foto: Printscreen

42' - Plavšić utrčava iza leđa odbrane Partizana, Kljajić opet odlično brani, ali je igra već bila prekinuta zbog ofsajda.

Foto: Tanjug

40' - Kanga šutira sa oko 25 metara, pogađa desni ugao, gde Kljajić dotrčava na vreme da mirno interveniše.38' - Još jedna greška Zvezde u blizini levog kornera, koju Đurđević koristi da iznudi faul. Janković potom šalje oštar centaršut, posle kojeg lopta pogađa Ostojića i odlazi u gol-aut.35' - Nešto angažovanija igra Zvezde, ali Ristić nije ni šutirao ni centrirao iz izgledne pozicije, pa je Miletić lako otklonio opasnost.27' - Uroš Đurđević je imao još jednu priliku, ali je i ovoga puta Manojlović sjajno intervenisao.24' - Dobar pokušaj Boaćija i sjajna odbrana Kljajića. Napadač Zvezde glavom je šutirao posle centaršuta sa leve strane, ali se mreža ipak nije zatresla.20' - Leonardo Souza postigao je prvi gol za Partizan.

Foto: Printscreen

15' - Izveo je Janković prekid, ali je odbrana Crvene zvezde bez većih problema otklonila opasnost.12' - Boaći pokušava da iznenadi Kljajića u teškoj situaciji i prebacuje gol. Bio je okružen trojicom čuvara.

Foto: Tanjug

8' - Velika šansa za Đurđevića i odbrana Manojlovića! Tavamba je idealno proigrao golgetera crno-belih, on je bio brži od pratilaca i istrčao je pred golmana Zvezde, koji je bio na mestu! 6' - Dinamičan početak utakmice. I jedni i drugi su ušli u derbi sa namerom da napadaju. 5' - Prvi prekid. Janković je posle jednog duela ostao na travi, ali će biti u stanju da nastavi.

Foto: Printscreen

4' - Evo i prvog pokušaja crno-belih! Janković je "povratnom" loptom pronašao Jevtovića, a on je sa dvadesetak metara prebacio gol. 3' - Prvi korneri i za Partizan, posle kojih crno-beli ne stvaraju šansu. 2' Prva šansa - za Zvezdu! Le Talek je skočio na centaršut iz kornera, šutirao glavom i iz dobre pozicije poslao loptu u gol aut. - Sa deset minuta kašnjenja, derbi je počeo!

Foto: Tanjug

17.39 - Veliki dim nadvija se nad severnom tribinom od pirotehnike 17.37 - A, evo i igrača oba tima, predvođenih glavnim sudijom Danilom Grujićem. 17.36 - Rezervni igrači i stručni štab Partizana izašli su prvi na teren. Uoči derbija na Autokomandi je izbila velika tuča navijača i policije u kojoj su povređena trojica policajaca.

Foto: Printscreen

Utakmicu između Crvene zvezde i Partizana prati rekordno mala posećenost, kao i poslednjih godina, iako bi mogla da odluči ko će biti šampion Srbije. Na stadionu Rajko Mitić okupilo se oko 15.000 gledalaca pred početak 154. večitog derbija, koji je zakazan za 17.30, ali je kasnio 10 minuta jer ekipa Partizana nije mogla da se probije kroz veliku gužvu u gradu.

Foto: Printscreen

Crvena zvezda i Partizan sastaće se od 17:30, 154. put u istoriji. Kalkulacija ima, ali sve one padaju u vodu kada utakmica počne.

Meč između Crvene zvezde i Partizana uvek donosi posebnu emociju i uzbuđenje. Navijači jedva čekaju da meč počne, stoga nema sumnje da će tribine stadiona "Rajko Mitić" biti pune.

Trener domaćih Miodrag Božović istakao je da se njegova ekipa neće braniti.

- Ova ekipa ne ume da se brani. Mi smo tim koji napada. Nismo ekipa kalkulacije, pogotovo ne na svom terenu. Daćemo sve od sebe da pobedimo - istakao je popularni "grof".

Foto: Printscreen

S druge strane Marko Nikolić, trener Partizana, siguran je u to da se oni pitaju.

- Derbi ima težinu jer može da odluči o tituli. Potrebna nam je pobeda i na Zvezdinom stadionu igraćemo našu igru. Kalkulacije su brojne, ali one padaju u vodu kada meč počne - dodao je on.

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

#Meč

#Utakmica

'