AKTUELNO

Možda bi fudbaleri Srbije mogli da se ugledaju na jednu Amerikanku, kako razmišlja i kako se ophodi prema dresu naše reprezentacije. Za početak, nek pročitaju šta govori.

Kakav pogodak za srpsku žensku košarku! Ivon Anderson je praktično preko noći postala reprezentativka Srbije i već na prva dva meča pokazala je da potpuno zaslužuje da nosi naš državni dres.

Fantastičan potez Marine Maljković. Drugi u nizu, kada je reč o angažovanju Amerikanki. Svi dobro znamo koliko nam je donela Danijel Pejdž, a ako je slutiti po početku Ivon Andreson, od nje možemo da očekujemo i još više. A, kada čujemo sa koliko želje i motivi nosi dres Srbije, onda nam postaje još draža. Ove njene reči mogli bi fudbaleri Srbije da pročitaju. Pa, neka malo razmisle o tome.

- Bog me je blagoslovio više nego što sam ikada mogla da sanjam! Izuzetno sam zahvalna na ovo prilici da predstavljam jednu veliku naciju - Srbiju! Srećna sam što se borim zajedno sa saigračicama i igram za trenera kome verujem i koga neizmerno poštujem. Obećavam da ću vam sve od sebe za Srbiju - glasila je impresivna poruka, naše, od milošte već nazvane Ivone Andresonović.

I dala je! Protiv Litvanije (13 poena) i Turske (25 poena) pokazala je fantastičnu borbenost i vrhunsko znanje i najzaslužnija je za naš plaman na EP.

Selektorka Marina Maljković već je sarađivala sa Ivon, dok je bila trener Galatasaraja (2016/17), pa je već tada imala prilike da se uveri u kvalitete sjajne Amerikenke. Andresonova je već boravila u Beogradu pre četiri godine kada je učestvovala na jednom košarkaškom kampu.

Zanimljivo, Ivonin njen otac je veliko ime u koledž svetu. Majk Anderson je legendarni NCAA trener već duže od tri decenije.

#Ivon Anderson

#Košarka