AKTUELNO

Fudbalski savez Italije nastavio je istragu o sukobu Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua koji se desio u susretu Milana i Intera u četvrtfinalu Kupa Italije.

Kako navode italijanski mediji Zlatana Ibrahimovića su ispitali pripadnici tužilaštva u prisustvu njegovog advokata Fabija Esposita. Na saslušanje je morao i Lukaku, kao i sudija sa tog meča Paolo Valeri.

Očekuje se da naredne nedelje budu izrečene kazne, a ako se dokaže da je Ibrahimović rasistički uvredio Belgijanca preti mu suspenzija.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Inače, u finišu prvog poluvremena pomenute utakmice došlo je do žestokog sukoba između dvojice napadača. Palo je dosta teških reči, a strasti se nisu smirile ni nakon meča.

Obojica su kažnjeni sa po utakmicom zabrane igranja u Kupu, ali moguće je da im kazna bude dodatno povećana.

Tužilac Đuzepe Kine nastavio je istragu oko sukoba. Obojica fudbalera će biti saslušana i objasniće dešavanja sa terena. Ibrahimović je već bio na razgovoru, a očekuje se da ubrzo bude ispitan i Lukaku, nakon čega će tužilac doneti odluku o eventualnim suspenzijama. Mnogo toga će zavisiti i od onog što je sudija meča napisao u izveštaju, pa će navijači oba tima, ali i sami fudbaleri ubrzo saznati konačnu odluku. Ako bude suspenzija one će važiti i u prvenstvenim utakmicama, a to bi svakako bio veliki problem za oba tima jer su Zlatan i Romelu ključni igrači u svojim ekipama.