AKTUELNO

U sredu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" na programu je 164. večiti derbi.

Aleksandar Stanojević nema previše dilema o startnoj postavi za meč protiv Zvezde.

Na golu će da bude Vladimir Stojković, a defanzivnu četvorku činiće: Miljković, Marković, Vujačić i Obradović. Tu ne bi trebalo da bude nikakvih promena. Baš kao ni među dva zadnja vezna, koja će da budu Jojić i Zdjelar. U ofanzivnom delu tima igraće Asano, Natho i jedan od dvojice bonus fudbalera.

Foto: Beta/Branislav Božić

Trenutno je u prednosti Nemanja Jović, ali ne bi trebalo otpisati ni mogućnost da Filip Stevanović bude džoker Stanojevića.

U napadu je siguran Holender. Zbog pravila da na terenu moraju da budu dva bonusa, Lazar Marković će meč početi na klupi, ali će izvesno ući u nastavku.

Sastav za derbi - Partizan:

4-2-3-1 / Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Jojić, Zdjelar - Asano, Natho, Jović - Holender

Crvena zvezda u duel sa Partizanom ulazi sa devet bodova više, ali to ne umanjuje ogroman značaj derbija.

Odbrambena petorka je zacementirana. Ispred Borjana biće Gajić, Degenek, Milunović i Rodić. Dobra vest za sve navijače Zvezde je oporavak Milunovića, pa će on biti u timu.

Foto: Tanjug AP/Olivier Matth

Na poziciji zadnjeg veznog očekuje se Njegoš Petrović, a ispred njega Nikolić, Ivanić, Katai i Ben. Napad će da predvodi Falčineli. Ovakva postava je najverovatnije prvi izbor Stankovića, ali treba ostaviti mali prostor i da dođe do dve promene.

Varijanta B glasi da bi Sanogo počeo meč uz Petrovića, a u vezi bi, umesto Nikolića, igrao Gavrić (Ben bi tada bio u špicu, a Falčineli na klupi).

Sastavi za derbi - Crvena zvezda:

4-1-4-1 / Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Petrović - Ben, Nikolić, Ivanić, Katai - Falčineli.