AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da će njegova ekipa ići na pobedu protiv Radnika i u predstojećem prvenstvom meču i u polufinalu Kupa Srbije.

"Ne bih bio zadovoljan remijem u prvenstvu, nema razloga da igramo na nerešen rezultat, nikada nismo ni išli na remi otkako sam ja ovde. Ne bi se ni momci složili sa mnom da se ide na remi... Idemo sutra na pobedu, izaći će najjači sastav, nema razloga da bilo koga odmaramo i bilo šta kalkulišemo", rekao je Stanković.

Fudbaleri Zvezde sutra dočekuju Radnik, u utakmici 32. kola Super lige Srbije, a već u sredu će ponovo protiv Surduličana, ali u polufinalu Kupa Srbije.

"Godinu dana igramo u ritmu nedelja-sreda, tako da su momci navikli i stopostotno su spremni, fokusirani i koncentrisani. Idemo na pobedu sutra i u sredu, nama su ciljevi jasni", istakao je Stanković.

Govoreći o najboljem strelcu Radnika i Super lige Milanu Makariću, Stanković je naveo da ga veoma poštuje i dodao da nije lako postići 20 golova.

"Svako ko dodje na Marakanu želi da se pokaže, dokaže i istakne. Tako će biti i sutra, nema razloga da ne bude i treba tako da bude... Nije lako postići toliko golova, moraš da imaš i momke koji rade za tebe i spremni su da se žrtvuju za ekipu da bi izbacili jednog pojedinca", rekoa je Stanković.

"Uvek vodimo računa o najboljima u protivničkim ekipama, gledamo da im 'odsečemo' ono što je najbolje i da ih 'stavimo' u problem, da na površinu izadju njihove mane, a ne vrline, tako će biti i sutra", dodao je trener Zvezde.

Stanković je rekao i da je Aleksandar Katai "dokazao i pokazao šta znači biti lider".

"Neko je lider ako ima, pre svega, odgovarajuće ponašanje i odnos prema saigračima, klubu, način treninga. E, to je lider, a to je Katai. Uradio je ove godine neverovatan posao za momke, klub i sebe, treba samo tako da nastavi. Šta bi bilo da je igrao ona dva meseca koja je pauzirao zbog povrede, sigurno bi imao bolju statistiku jer je Katai vanserijski igrač", zaključio je Stanković.

Utakmica 32. kola izmedju Zvezde i Radnika igra se sutra od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić".

#Dejan Stanković

#FK Crvena Zvezda

#FK Radnik